Gratis proefles

Tijdens de proefles maak je kennis met je rij-instructeur. Na de kennismaking stap je direct achter het stuur en mag je gaan autorijden. Deze rit zal ongeveer een uur duren, tijdens de rit zal de instructeur vaststellen hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig hebt en welk rijlespakket het beste bij jou past. Hij zal samen met jou een aantal afspraken maken en er zullen een aantal formulieren ingevuld worden die betrekking hebben tot het volgen van de opleiding.


Meld je nu aan bij Mickers Rijopleidingen en profiteer, bij inlevering van deze waardebon, van een gratis proefles!

Hoeveel lessen heb jij nodig?

Hoeveel lessen je nodig hebt, hangt af van jouw leersnelheid. We onderscheiden 5 typen leerlingen:

Type leerling Gedrag tijdens de rijles
Wonderkind Nadat de instructeur de oefening één keer heeft voorgedaan voer je de handeling de eerste keer al bijna perfect uit
Vlotte leerling Nadat de instructeur de oefening één keer heeft voorgedaan voer je de handeling na drie keer oefenen perfect uit
Doorsnee leerling Nadat de instructeur de oefening één keer heeft voorgedaan voer je de handeling na drie keer oefenen redelijk uit
Matige leerling Nadat de instructeur de oefening één keer heeft voorgedaan voer je de handeling na vijf keer oefenen redelijk uit
Trage leerling De instructeur moet de oefening vaker dan één keer voordoen. Na zeven keer voer je de handeling redelijk uit

In welke categorie jij valt kan de rij-instructeur bepalen met de intake-les. Een redelijke schatting van hoeveel rijlessen jij nodig zult hebben is:

Type leerling Aantal rijlessen
Wonderkind 12 tot 20
Vlotte leerling 20 tot 30
Doorsnee leerling 27 tot 40
Matige leerling 32 tot 45
Trage leerling 35 tot 55

Dit is natuurlijk maar een schatting. Misschien krijg je tijdens de opleiding een tijdelijke terugval doordat je onregelmatig rijles hebt of omdat de complexere verkeerssituaties moeilijker onder de knie te krijgen zijn.

Instructie-vorderingskaart

Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van een instructie-vorderingskaart. Op deze kaart kun je zien welke stappen er gemaakt worden, in welke fase van de opleiding jij je bevindt, welke onderdelen je al beheerst en welke onderdelen van de opleiding je nog moet behandelen. Op deze manier werken we samen doelgericht naar jouw examen toe.

Tussentijdse toets

Tijdens de tussentijdse toets leg je een route af waarbij je beoordeeld wordt op je rijvaardigheid.

Het grote voordeel van de tussentijdse toets: je bent al bekend met de werkwijze van een C.B.R. examen en een examinator voordat je op examen gaat voor je rijbewijs. Bovendien krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen tijdens je examen als je de toets met een voldoende afsluit. Deze tussentijdse toets wordt afgenomen door een officiële examinator van het C.B.R.

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een advies formulier mee. Daarop brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. De examinator en je instructeur geven na de toets tips ter verbetering van je rijvaardigheid.

Bewaar het advies formulier en neem het mee naar het examen. Het is je bewijs van vrijstelling voor het onderdeel bijzondere verrichtingen ( als je de toets met een voldoende hebt afgesloten). Daarnaast kan het advies formulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.

Examen

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten, waarvan je ongeveer 35 minuten aan het rijden bent.

In het examencentrum maak je kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

Dan begint de rit. De examinator van het C.B.R. let onder andere op:

  • hoe goed je de auto beheerst
  • of je goed kijkt
  • of je rekening houdt met andere verkeersdeelnemers
  • voorrang verlenen
  • in- en uitvoegen
  • gedrag op / nabij kruispunten
  • enkele bijzondere verrichtingen (dit wordt overgeslagen als je vrijstelling hebt verdiend met een tussentijdse toets)

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Als je tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere verrichtingen, dan wordt dit onderdeel overgeslagen.

hoe heb je ons gevonden?
 

Bezoekers:

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag13
mod_vvisit_counterGisteren109
mod_vvisit_counterDeze week233
mod_vvisit_counterVorige week365
mod_vvisit_counterDeze Maand598
mod_vvisit_counterVorige maand1726
mod_vvisit_counterAlle dagen83039